Glasvezel van Case

Snel, sneller, snelst

Snel

Snel en betrouwbaar internet is tegenwoordig voor bijna ieder bedrijf een noodzaak. Waar een ADSL verbinding voor de meeste bedrijven jaren heeft volstaan zorgen de nieuwe ontwikkelingen ervoor dat de snelheden van deze verbindingen vaak niet meer voldoende zijn. Glasvezel is de oplossing voor dit probleem en biedt mogelijkheden voor veel hogere snelheden tot wel 1Gbs — 100x de snelheid van de gemiddelde ADSL verbinding.

Symmetrisch

U vraagt zich wellicht af of u Glasvezel nodig heeft. Wat Glasvezel anders maakt dan ADSL of VDSL technologieën is dat het de zelfde snelheid heeft voor het uitgaande en inkomende verkeer. Dit is bij de eerder genoemde technologieën niet het geval. ADSL of VDSL is prima als er hoofdzakelijk informatie van het internet wordt opgehaald, echter veel bedrijven hebben tegenwoordig opties voor de werknemers om in te loggen en thuis te werken. In deze situatie is de beperking van het uitgaande verkeer een probleem. In deze situaties is Glasvezel de oplossing.

Betrouwbaar

Een andere reden om voor Glasvezel te kiezen is de stabiliteit van de verbinding. De oude technologie is gebaseerd op koper kabel en heeft de bijbehorende technische beperkingen/problemen. Een bekend probleem is de afstand tot de centrale, hierdoor hebben gebruikers die ver van de centrale verwijderd zijn een veel minder snelle en stabiele verbinding dan gebruikers die zich dichtbij de centrale in de buurt bevinden. Glasvezel kent dit probleem niet en op iedere aansluiting kan de maximale snelheid worden geleverd zonder beperkingen.

Uiteindelijk zal Glasvezel het bestaande koper netwerken in Nederland helemaal gaan vervangen. KPN heeft het grootste en meest fijnmazige netwerk in Nederland. In de meeste gevallen is Glasvezel dan ook al in de buurt aanwezig maar moet de laatste kilometer nog worden aangelegd.

Beschikbaarheid

In grotere plaatsen is Glasvezel voor thuis gebruik al mogelijk. Dit noemen we FttH, een afkorting voor  “Fiber to the Home” — in dit geval is er in de meterkast al een glasvezel aansluiting afgemonteerd en kunt u zonder extra kosten overstappen op glasvezel. Dit is ook het geval voor bedrijven die in een dergelijke gemeente binnen de bebouwde kom zijn gevestigd.

Op grotere industrieterreinen is Glas doorgaans ook al aanwezig. Dit noemen we dan FttO, ofwel “Fiber to the Office”. Hier ligt het glas al in de stoep voor uw bedrijfspand en kunt u zonder veel bijkomende kosten een aansluiting krijgen.

In de rest van Nederland is Glas ook te leveren, alleen moet dan per locatie worden uitgezocht wat de mogelijkheden zijn. De KPN heeft het Glas ingedeeld in gebieden met verschillende prijzen en setup kosten: Gebiedscode A, B of C. Met de postcode tool op deze site kunt u zien wat er voor uw locatie geld.

Naast de KPN zijn er ook nog andere aanbieders actief zoals Eurofiber, Ziggo, UPC, Caiway en anderen.  Hiervan moet per locatie worden uitgezocht wat de mogelijkheden zijn.

Case Electronics heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het aanleggen van internet via Glasvezel in Nederland. Daarnaast heeft Case Electronics in Arkel op het industrieterrein een eigen Glasvezel netwerk in beheer voor de ondernemers in Arkel. Case heeft eigen netwerkspecialisten in dienst die voor elke situatie een oplossing kunnen uitwerken.

Ben u opzoek naar een betrouwbare partner op dit gebied, neem dan contact met ons op. We gaan graag voor u aan de slag om een oplossing voor u uit te werken.

Meer over de techniek achter glasvezel (wikipedia)

 

Glasvezel Zakelijk - Fiber Internet Connection
+31 (0) 183 567777
Bel