Meraki Netwerk

Waarom zou ik voor een Meraki oplossing kiezen?

1. Overzichtelijk

Op het cloud-gebaseerd dashboard krijgen wij meteen een goed overzicht van alles dat gebeurt op uw netwerk zoals activiteit in uw firewall, de status van uw switches en de daarmee verbonden apparaten.

2. Geavanceerd beheer

Het beheer van uw apparatuur vindt plaats in de cloud, hierdoor kunnen wij (en u) snel toegang krijgen tot het beheer en ingrijpen indien nodig. De interface van de omgeving is erg intuïtief ingericht wat het configureren of het aanbrengen van wijzigen in uw netwerk vergemakkelijkt.
In de cloud beheren van uw netwerk betekent dat het niet meer vanaf één vaste locatie plaatsvindt en ook dat het altijd en overal bereikbaar is, zelfs wanneer uw kantoor zonder verbinding zit.

Het beheren van verbonden apparatuur stelt u in staat om een apparaat, gebruiker of applicatie een vastgestelde bandbreedte toe te wijzen. Hiermee voorkomt uw dat bedrijf kritische processen niet in het gedrang komen door minder belangrijke zaken zoals video-streaming.
Ieder nieuw apparaat dat aan uw netwerk gaat worden toegevoegd kan door ons vooraf, virtueel worden geconfigureerd. Wanneer het op locatie wordt aangesloten krijgt het vanuit de cloud zijn instellingen aangeboden en zal zeer snel online zijn!

3. Beveiliging en updates

De intelligentie van het Cisco-Meraki netwerk is in staat om verdachte zaken op te merken en deze te melden. Het systeem kan zelfs een ip-adres dat te veel verbindingen met uw netwerk tot stand wil brengen blokkeren of de snelheid verminderen.
Ieder Meraki netwerk kan worden voorzien van beveilingsmaatregelen zoals een next-gen firewall, intrusion prevention, cloud-gestuurde VPN, content filtering, malware protection.
De apparatuur van Meraki kan zichzelf up-to-date houden en automatisch updates uitvoeren zodat u zeker weet dat u nooit onnodig risico loopt.

4. Hoge capaciteit connectiviteit

Zoals u van Cisco gewend bent is de kwaliteit van de appatuur van topklasse, hetzelfde geldt natuurlijk voor uw netwerk. De dekking van een Meraki netwerk is subliem, door de intelligente samenwerking van de onderlinge apparatuur kunt u met meer gebruikers genieten van een snellere verbinding met het internet. Naast de al genoemde voordelen zijn er ook mogelijkheden voor:

  • integratie van bewakingscamera’s
  • controle over computers en mobiele toestellen
  • analytische gegevens over bezoekers
  • instelling van Bluetooth beacons, enz.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die Meraki voor u heeft? Laat ons dan contact met u opnemen!

+31 (0) 183 567777
Bel